top of page

Αυτή η φωτογραφία με το μωρό - προσφυγόπουλο κέρδισε το πρώτο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό Worl


Οι διοργανωτές του World Press Photo έδωσαν το πρώτο βραβείο στον Αυστραλό φωτογράφο Γουόρεν Ρίτσαρντσον γι αυτή την εικόνα ενός άντρα και ενός βρέφους κάτω από τα συρματοπλέγματα των σερβο-ουγγρικών συνόρων.

Με τίτλο «ελπίδα για μια νέα ζωή», η ασπρόμαυρη φωτογραφία τραβήχτηκε από τον freelancer φωτογράφο τη νύχτα της 28ης Αυγούστου, την ώρα που πρόσφυγες προσπαθούσαν να περάσουν στην Ουγγαρία. Ένα μωρό - προσφυγόπουλο πέρασε από χέρι σε χέρι, κάτω από τα συρματοπλέγματα των συνόρων μεταξύ της διάβασης Χόργκος στη Σερβία και αυτής στο Ρόζκε της Ουγγαρίας.

Η φωτογραφία του Ρίτσαρντσον είναι «δυνατή από την απλότητά της», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής και διευθυντής φωτογραφίας του Γαλλικού Πρακτορείου Φρανσίς Κον. «Είδαμε τη φωτογραφία αυτή νωρίς (στη διαδικασία επιλογής) και ξέραμε ότι ήταν μια σπουδαία φωτογραφία».

Για τον Χουάνγκ Γουέν, μέλος της επιτροπής και διευθυντής ανάπτυξης νέων μέσων στο κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα, η φωτογραφία «σε αναστατώνει»: «βλέπετε την αγωνία και την ένταση εκφρασμένη με ευαισθησία, η εικόνα δείχνει τη φόρτιση και τα συναισθήματα ενός πατέρα που προσπαθεί να περάσει ο γιος του σε έναν κόσμο στον οποίο θέλει να ανήκει».

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
bottom of page