top of page

Αναδοχή παιδιού στην τάξη


Το πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού της ActionAid είναι ο τρόπος που έχουν επιλέξει πολλοί εκπαιδευτικοί και σύλλογοι γονέων να μιλήσουν στα παιδιά για την αξία της αλληλεγγύης, της ισότητας και για τη δύναμη που έχουμε όλοι να κάνουμε τον κόσμο μας λίγο καλύτερο. Είναι ένα παράθυρο στον κόσμο με τους μαθητές να γίνονται πολίτες του κόσμου.

Η απόφαση εκπαιδευτικών και γονιών να γίνει μια τάξη ή ένα σχολείο Ανάδοχος Παιδιού είναι καθοριστική όχι μόνο για τη ζωή ενός παιδιού σε μια φτωχή χώρα στον αναπτυσσόμενο κόσμο, αλλά και ολόκληρη την κοινότητα του παιδιού που στηρίζουν. Διότι η τάξη ή το σχολείο υποστηρίζουν το παιδί που συμμετέχει στο πρόγραμμα της ActionAid, αλλά και την οικογένειά του και ολόκληρη την κοινότητα όπου ζουν, ώστε να επιτευχθούν μόνιμες βελτιώσεις στην ποιότητα της ζωής τους.

Οι τάξεις και τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού, λαμβάνουν φωτογραφίες, ζωγραφιές και γράμματά του παιδιού που στηρίζουν κι έτσι γνωρίζουν καλύτερα τον μακρινό τους φίλο και την πραγματικότητα της χώρας του νέου τους «συμμαθητή». Λαμβάνουν, επίσης, τακτικές ενημερώσεις για το πώς αλλάζει η κοινότητα που στηρίζουν, όπου βρίσκουν ιστορίες ανθρώπων που περιγράφουν πώς βελτιώνεται η ζωή τους.

Πατήστε στο πιο κάτω λινκ για να δείτε πώς γίνεται η αναδοχή παιδιού.

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
bottom of page